Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

János azt vette észre, hogy nem érzi a szagokat, ízeket, majd influenzaszerű tüneteket észlelt magán. Köhögött, rázta a hideg, nehezen vette a levegőt. Mivel hétvége volt, így először az ügyeletet hívta fel. Ők azt mondták, hogy COVID19 gyanúja merül fel, de nekik nincs jogosultságuk tesztet kérni. Arra kérték a beteget, hogy hívja fel a 1820-as központi számot, de segítséget a férfi itt sem kapott. Ők ugyanis csak a háziorvos utasítására küldhetnek mentőt, teszt elvégzése céljából.

A férfi megvárta, hogy hétfőn délután rendelni kezdjen saját háziorvosa. Ekkor már napok óta nagyon rosszul volt, lázas, köhögött, nehezen kapott levegőt. A háziorvos is koronavírusra gyanakodott, így értesítette a mentőket, és az orvos maga kérte a koronavírustesztet.
Szerdán hívott fel egy kedves hölgy az OMSZ-től, aki közölte, hogy leterheltség miatt augusztus 1-ig biztos nem tudnak kijönni tesztelni, de ha tünetmentes vagyok, menjek be a Dévai utcai szűrőállomásra - mondta el János a HVG-nek. 
János végül gyalog elindult a szűrőállomásra, nehogy útközben megfertőzzön valakit. A teszt eredményre viszont szüksége volt, hogy újra munkába állhasson. Szerencsére a teszt végül negatív lett, melyet nagyjából egy héttel az első tünetek megjelenése után végeztek el.
A lap megkereste az Embertelenségi Minisztériumot is az üggyel kapcsolatban. Az EMMI nem tagadta, hogy történhetett ilyen, bár valamiért inkább a külföldi utazáshoz kapcsolódó információkat hangsúlyozták.

Levelükben azt írták az augusztus elsejétől bevezetett szabály, mely szerint, aki külföldről tér haza önmagának kell fizesse a koronavírustesztet nem terheli túl a rendszert, mert azt külön egység végzi.

Az operatív törzs a honlapján azt kéri a potenciális fertőzöttektől, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon, és ne személyesen menjenek be a háziorvosi rendelőbe, hanem várják meg a mentőket. Mondjuk tény, hogy nem írják ez hány napot vesz igénybe.

A WHO szerint fontos lenne, hogy akinél tünetek is jelentkeznek, ott minél előbb történjen tesztelés. Ugyanis az időközben a tünetek enyhítésére felírt antibiotikumok akár súlyosbíthatják is a fertőzést. 

Sajnos nem tudunk már meglepődni azon, hogy ez is kicsit nehézkesen, döcögve működik csak. Hiszen az elmúlt 10 évben a vámpírkormány teljesen tönkretette az egészségügyi rendszert, lezüllesztették a kórházakat, elüldözték az orvosokat, ápolókat, mentősöket. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.17

Felháborító: A Fidesz ajándékkal köszönte meg a kokós Borkai munkáját

Máshol évtizedes börtön járna azért, amit a győri Fidesz-csicska művelt. A Fidesz világában ajándék a jutalma.

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

  • 2020.05.20

Borkai Zsolt utolsó mondata a nyilvánosság felé

Borkai néma csendben van, de ideje lenne megszólalnia, mert a győriek egyre türelmetlenebbek.