"Bizonyos vállalkozók" miatt mondott le a szigligeti polgármester

Lassan tisztul a köd akörül, miért döntött a felállás mellett Balassa Balázs és a teljes képviselő-testület.

Ahogy azt július végén megírtuk, lemondott Szigliget teljes vezetése. 

Balassa Balázs, Szigliget független polgármestere akkor csak annyit mondott, hogy egyre nehezebben élte meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Ennél pontosabban nem fogalmazott, de annyit elárult, hogy egyértelműen külső okok vezettek a lemondásához.

Szigliget működése azért volt példaértékű az elmúlt években, mert balatoni településként ellen tudott állni a befektetői nyomásoknak és a beépítési láznak. Így meg tudta őrizni tájjellegű szerkezetét. Valószínűleg éppen ez a nyomás állhat a polgármester és a képviselők lemondásának hátterében is. Erre utal az a közlemény, ami nemrég jelent meg Szigliget honlapján, Balassa Balázs aláírásával. 

Ott így fogalmazott a polgármester: 

Bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érezzük védtelenek vagyunk. Úgy látjuk ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudjuk megállítani, így a testület a lemondásával szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre.
Balassa Balázs polgármester és a helyi képviselő-testület még a lemondás előtti utolsó napokban is a szigligeti "álomprojekten" dolgozott.

Azt tervezték, hogy Szigliget lesz hazánkban az első olyan település, amelyik nem csak az építkezéseknek szab rendkívül szigorú korlátokat, hanem a falu nyugalmának, egyediségének megőrzése érdekében például a település gépjárműforgalmát is korlátozná.

Mi változott hirtelen? Kik lehetnek azok a "bizonyos vállalkozók"? 

Mivel Balassa polgármester a fenti közleményben kifejezetten arra kéri a sajtó képviselőit, hogy ne bocsátkozzanak találgatásokba, így mi sem teszünk ilyet. Csupán mindenkinek figyelmébe ajánljuk egy korábbi cikkünket:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.17

Felháborító: A Fidesz ajándékkal köszönte meg a kokós Borkai munkáját

Máshol évtizedes börtön járna azért, amit a győri Fidesz-csicska művelt. A Fidesz világában ajándék a jutalma.

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

  • 2020.05.20

Borkai Zsolt utolsó mondata a nyilvánosság felé

Borkai néma csendben van, de ideje lenne megszólalnia, mert a győriek egyre türelmetlenebbek.