2830 milliárdot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére – nem Magyarországon

2830 milliárdot költenek az egészségügyi dolgozók béremelésére – nem Magyarországon

A francia kormány a valaha volt legnagyobb béremelésére készül, miközben itthon Orbán tönkrevágta az ellátást.

Orbán országában ilyet még csak álmainkban sem tudnánk elképzelni, nyugaton ez a valóság.
Franciaország több mint 8 milliárd euróval, vagyis 2830 milliárd forinttal növeli az egészségügyi dolgozóknak járó juttatásokat.

 

Nyugati példa

A keretből másfél millió dolgozó havi fizetését nettó 183 euróval növelik jövő márciusig. A bértámogatásra két lépésben kerül sor, részesülnek belőle az ápolók, a technikai személyzet és az idősotthonok alkalmazottai.

A kórházakban dolgozó orvosok 50-100%-os béremelést kapnak.

A francia kórházi dolgozók már a járványhelyzet előtt is tiltakoztak a munkaerőhiány és a romló munkakörülmények ellen. A koronavírus bebizonyította, hogy mekkora szükség van rájuk. A különbség az, hogy ezt a francia vezetés belátta, Orbán pedig sosem fogja.

A béremelésen túl Emmanuel Macron köztársasági elnök ígéretet tett az épületek felújítására és a műszerpark modernizálására. Erre további 15-20 milliárd eurót (5300-7080 milliárd forint) szánnak.

Európa? Inkább Balkán!

Magyarország azonban másfelé tart. Nem csak a kórházak rohadnak belülről, hanem maga a rendszer. Egyre kilátástalanabb a helyzet, mert nem sok fiatal választja az orvosi hivatást. Nem csoda, minősíthetetlen állapotok között kellene dolgozniuk, pofátlanul kevés fizetésért.

A praktizáló orvosok harmada 60 év feletti, a vírus miatt azonban kivonták őket az ellátásból. Sokan nem tértek vissza, hiányuk már most fenyegeti a működést.

Szóval hogy is van ez? Orbán minden idők legnagyobb tűzijátékára akart elpazarolni milliárdokat, olaszországi kikötőt vesz a haveroknak, és  a Budapest-Belgrád vasútvonallal évtizedekre kínai adósrabszolgaságba taszítja a magyarokat.

Eközben nincs vécépapír a kórházakban, szappant mutatóba se találni, a csempe meg esik le a falról. Végtelen várólistákon várjuk, hogy egyszer majd talán bejussunk egy vizsgálatra, mert emberhiánnyal küzdenek a szakrendelők – meg a háziorvosok, gyerekorvosok.

Lehetne ezt másképp is, de amíg a vámpírkormány hatalmon van, addig nem hogy jobb, csak rosszabb lesz minden!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Soros: Orbán és Kaczynski elfoglalták az államot, ők az EU belső ellenségei

Orbán Viktor Magyarországon és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban elfoglalták az államot, és mozgalmaik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították - véli Soros György.

  • 2020.08.12

Az amerikai külügyminiszter nagy ívben elkerüli Magyarországot Orbán miatt

Közép-európai körutat tesz Mike Pompeo, az USA külügyminsztere. A kínai kommunista diktatúrával pajtizó Orbánnal inkább nem akar találkozni.

  • 2020.08.12

Hé csicskasajtó! Orbán nem szeretetből, hanem gyűlöletből mutat példát! - FFF

Míg Orbán csicskái hős vezérnek próbálják behazudni a felcsúti miniszterelnököt, addig a valóságban már szinte minden embercsoport ellen indított aljas gyűlölethadjáratot.