Az emberek több, mint negyedének eléggé betett anyagilag a járvány - Orbánékat hidegen hagyja

Az emberek több, mint negyedének eléggé betett anyagilag a járvány - Orbánékat hidegen hagyja

A lakosság 26 százaléka került rossz anyagi helyzetbe a járvány miatt. Csak magukra számíthatnak. Az Orbán-kormány nem segít, helyette költekeznek és a haverokat pénzelik.

A koronavírus-járvány első hulláma elmúlt. De nem múlt el nyomtalanul. Azon kívül, hogy mindannyiunk életfelfogása és világképe legalább egy kicsit megváltozott, sokakat anyagilag is rosszul érintett a járvány.

A magyarok 13 százalékának kicsit, 9 százalékának pedig nagy mértékben csökkent a jövedelme. 4 százaléknak gyakorlatilag nincs bevétele.

A Publicus Intézet kutatása alapján a Népszava megírta, hogy az emberek jó része elégedetlen a kormány járvánnyal kapcsolatos gazdasági intézkedéseivel. A nehéz helyzetbe kerültek megsegítésével szemben 54 százalék kifejezetten kritikus. A munkájukat vesztettek közül "minden huszonötödik ember, vagyis az összes megkérdezett négy százaléka lenullázódott" - írták.

Miközben minden negyedik magyar rosszabbul él, mint a járvány előtt, Orbánék tovább urizálnaktűzijátékra szórják a közpénzt és az oligarcháikat támogatják.

A Fidesz-kormánynak eszébe sem jutott valódi lépéseket tenni a munka nélkül, hónapról hónapra, napról napra élő emberek, elszegényedett családok megsegítéséért.

Orbánnak legutóbb volt pofája azt mondani, hogy amelyik magyar "nem látja évente legalább egyszer a tengert, az börtönben érzi magát." Hol él ez?! És mit képzel magáról? A milliárdokkal kitömött Magyar Királyi Stróman, Mészáros Lőrinc pedig hatalmas állami támogatást kapott a mi pénzünkből a járvány ürügyén. Aztán 800 embert kitett az utcára.

 

A jövedelmüket vesztett emberek között van több, mint 40 ezer KATÁ-s adózású kisvállalkozó, akiket a vámpírkormány új szabályozása még rosszabb helyzetbe taszít. Aki pedig a TB-jét sem tudja fizetni, attól a Fidesz megtagadja az orvosi ellátást. A kellemetlen helyzet kezelését az alulfizetett és túlterhelt orvosokra hárítják. És persze beszélhetnénk még az ellenzéki önkormányzatok tönkretételét szolgáló 2021-es költségvetésről is.

Akinek még megmaradt a munkája, azzal pedig kényükre-kedvükre azt csinálnak a multik és a fideszes nagyvállalkozók, amit akarnak.

A munkaalapú társadalom a Fidesz számára egyenlő a rabszolgasággal. Akinek van munkája, arról az utolsó bőrt is lenyúzzák. Heti 7 nap, havi 1 szabadnappal, túlórapénz nélkül gürizhet, aki még van olyan szerencsés, hogy nem munkanélküli. Aki pedig nincs az a kormány számára nem számít, az út szélén hagyják.

Orbánéknak már csak azért is börtönben volna a helye, mert kifosztották és a veszélyben cserbenhagyták a magyar társadalom jó részét! De sok közülük a sima köztörvényes is.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Soros: Orbán és Kaczynski elfoglalták az államot, ők az EU belső ellenségei

Orbán Viktor Magyarországon és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban elfoglalták az államot, és mozgalmaik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították - véli Soros György.

  • 2020.08.12

Az amerikai külügyminiszter nagy ívben elkerüli Magyarországot Orbán miatt

Közép-európai körutat tesz Mike Pompeo, az USA külügyminsztere. A kínai kommunista diktatúrával pajtizó Orbánnal inkább nem akar találkozni.

  • 2020.08.12

Hé csicskasajtó! Orbán nem szeretetből, hanem gyűlöletből mutat példát! - FFF

Míg Orbán csicskái hős vezérnek próbálják behazudni a felcsúti miniszterelnököt, addig a valóságban már szinte minden embercsoport ellen indított aljas gyűlölethadjáratot.