Dobrev Klára: A jogállamiság az Indexről is szól

Dobrev Klára: A jogállamiság az Indexről is szól

Orbán maga alatt vágja a fát a hírportál szétverésével. Az EU nem fogja megdicsérni érte.

A helyzet napról napra világosabb: pénzügyi és politikai szempontból is Orbán drámai kudarcáról van szó – így értékelte a miniszterelnök teljesítményét Dobrev Klára.

Orbán győztes hadvezérnek hazudja magát, a tények viszont mást mondanak:

Magyarország még soha nem kapott olyan kevés pénzt, mint amennyi a következő ciklusban érkezik. A miniszterelnök 20 milliárdot „harcolt ki”, ezzel szemben 2007-ben 29 milliárd eurót, az előző ciklusban pedig 23 milliárdot folyósítottak.

Dobrev szerint Orbán az EU-csúcson is erőből politizált – nem ment vele sokra. Az EU történetében először jogállamisági feltételrendszert szabtak a pénzek kifizetéséhez. A képviselő szerint kifejezetten a tolvaj Fidesz miatt:

Magyarként szégyenkezve kell mondanom, hogy erre elsősorban a Fidesz-kormány politikája miatt került sor. Mindezek után az Európai Parlament ötpárti egyezség alapján még egyértelműbbé tette, hogy nincs pénz azoknak, akik nem tartják tiszteletben az alapértékeket és a közösség szabályait.

Márpedig a Fidesz csürhe magasról tesz ezekre a szabályokra. Az Index szétverésével nemcsak a sajtószabadságra mértek brutális csapást, hanem magára a demokráciára. A hírportál a független média egyik utolsó képviselője volt. Megírta azt, ami Orbánnak nem tetszett: a fideszes csicskák lopásait, az oligarchák gazdagítását, az értelmetlen pénzköltést. Mindezt tényekkel, részrehajlás nélkül.

Az EP-képviselő úgy gondolja, hogy Orbántól el fogják venni az EU-pénzek szétosztásának jogát.

Orbán Index kilövésével óriási baklövést követett el.

A jogállamiság az Indexről is szól. Szabad és független média nélkül nincsenek szabad választások, ez is részét képezi annak a csomagnak, amitől függővé teszik a jövőben a kifizetéseket.

A közmédia már eddig is a Fidesz szócsöveként működött. Súlyos milliárdokat szórnak el propagandára, ráadásul ezek a pénzek a párt közeli csókosokhoz vándorolnak. A csicskalapok ontják magukból a hazugságot, és meghamisítják a tényeket.

Dobrev szerint Orbán lábbal tiporta a független sajtót. Nem bírja elviselni, ha valaki ellentmond neki, éppen ezért számolt le a hírportállal. És nem ez volt az első eset.

Orbán nagyon okosnak képzeli magát, de nem fogja átverni az EU-t. Az Index kivégzésével nyilvánvalóvá tette, hogy mindent kritikus hangot el akar hallgattatni.

Ezzel viszont pont arra hívta fel a figyelmet, amit titkolni akar: hogy módszeresen építi a diktatúrát.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Orbán úgy nevelte lányait, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Migránsok, libernyákok, a kormány nagyszerű sikerei és természetesen nemzeti konzultáció. A szokásos már-már unalmas témák mellett két érdekesebb dolog is kibukott ma Orbán száján.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.

  • 2020.08.07

A KATA szigorításával a kisvállalkozóknak is jót odasóz Orbán

A szakértő szerint a legkevésbé védekezőképes kisvállalkozók esélyeit rontja a szigorítás, vállalkozások szűnhetnek meg, sokaknak csökkenhet a jövedelme.