Karácsony: Nem hagyjuk, hogy a kormány megakadályozza a Lánchíd felújítását

Karácsony: Nem hagyjuk, hogy a kormány megakadályozza a Lánchíd felújítását

A Fideszt csak a politikai érdekek vezérlik. Ott hátráltatják a Lánchíd felújítását, ahol csak tudják.

A kormány irányítása alatt lévő Közbeszerzési Hatóság első körben elkaszálta a Lánchíd felújítására kiírt közbeszerzést.

Karácsony Gergely főpolgármester facebook bejegyzésében adott hangot felháborodásának.

Akkor hát ismét a Lánchídról, mert csak nem hajlandóak tudomásul venni egyesek, hogy 32 év után, benne 9 év tétlenséget követően mi újítjuk fel a hidat.

"A BKK igazgatósága körülbelül 10 napja, a jogszabályi határidőket betartva, alapos mérnöki és jogi előkészítés után elfogadta a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzés kiírását. A kiírás azt hivatott szolgálni, hogy lehetőséget adjon a legnagyobb mértékű átlátható versenyre, minél több alkalmas kivitelező pályázására" - írta Karácsony

A kormány azonban nem tud úrrá lenni bosszúvágyán. Nem is próbál. Minden erővel keresztbe akarnak tenni az ellenzéki városvezetésnek.

A Közbeszerzési Hatóságot utasították, hogy formai dolgokra hivatkozva dobják vissza a főváros közbeszerzését. Szűkíteni akarják a pályázaton indulók körét. Ennek célja az is lehet, hogy NER-közeli nagyvállalkozók juthassanak előnyösebb pozícióba. A Fidesz-kormány ezen kívül továbbra sem adta ki a Lánchíd felújítására szánt állami forrásokról rendelkező kormányhatározatot. Február óta halogatják.

Karácsony Gergelyt nem lepte meg Orbánék akadékoskodása. Sőt!
Ha ehhez hozzátesszük, hogy a magyar építőipar jó nagy része az elmúlt években a kormánytól nem túl távoli emberek, köztük kötélbarátok és szotyipartnerek kezében összpontosul, ebből máris kijöhet egy jó kis összeesküvés-elmélet.

Ennek ellenére a főpolgármester számára elsődleges, hogy a Lánchíd fel legyen újítva. A Fidesz minden támadása és rosszakarata sem lehet akadály.

"Abban hiszek, hogy a Lánchíd nemzeti kincs, felújítása nemzeti érdek, ennek jegyében tesszük a dolgunkat. Sok különbség van az előző és a mostani városvezetés között, az például, hogy ők nem újították fel a Lánchidat, mi pedig felújítjuk."

 

Nem a fenti példa az egyetlen, amikor Orbán sértettségből, politikai bosszúból és irigységből az ország érdekét háttérbe szorítja. Nem régiben derült ki, hogy 73 milliárd forintnyi támogatást vesztettünk el miatta.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Bizonyíték van rá: Orbán (apja) az autópályaépítésből is hatalmasat szakított

A gánti Orbán-bánya kövei is ott vannak a folyamatosan dráguló M4-es autópályában. A Direkt36 erről szerzett be bizonyító iratokat.

  • 2020.09.23

Átadták Kiss-Rigó egyházmegyéjének a 30 milliárdos Hungarikum Ligetet

Így lett a Fidesz csicskapüspöke az állami pénzből épített-felújított ingatlanok egyik legnagyobb tulajdonos-mágnása.

  • 2020.09.23

Összefogással bukni fog Orbán 2022-ben

Immár a sokadik kutatás bizonyítja, hogy teljes ellenzéki összefogással, egyetlen közös listával verhető a Fidesz.