Megy a közpénz Semjénék urizálására: 10 milliárdnál tart a vadászkiállítás

Megy a közpénz Semjénék urizálására: 10 milliárdnál tart a vadászkiállítás

Ami Orbánnak a foci, az Semjénnek a vadászat. Mi meg fizethetjük mindkettőjük hobbiját. Válság ide, vagy oda csak úgy röpködnek a milliárdok a vadászati kiállításra.

10 milliárd forint csak a kiállítás előkészítésre

További 3 milliárd mehet a Semjén Zsolt által szervezett vadászati kiállításra - jelentette ki az RTL Híradónak a másik fővadász, Kovács Zoltán. Így a vadászati kiállítás már meghaladja azt az összeget, amit a Fidesz a Lánchíd felújítására szánna. Ez még nem a végösszeg, hiszen azt Kovács szerint még sok minden befolyásolhatja.

A jövő évi kiállítás fő helyszíne a Hungexpo lesz, de a kiállítás jegyében ültetnek 22 emlékerdőt.

Érdekes mozzanat ez az inkább csak a fák kivágásában jeleskedő kormány részéről.

Az összköltség akár az 55 milliárd forintot is elérheti. A kiállításra 1 millió érdeklődőt várnak, azaz egy látogató 50 ezer forintunkba kerül. Azt maga a vadászmellényes szóvivő is elismerte, hogy az 1 millió látogató koránt sem biztos. Lehet, hogy a járvány elviszi az egész kiállítást, és akkor csak bukunk rajta.

 

Mindenkinek más a fontos 

Míg az ellenzéki politikusok szeretnék, ha az adófizetők pénze inkább valóban a települések, a főváros korszerűsítésre, felújítására menne, addig Orbánék elszórják a milliárdokat focira, stadionra, vadászatra, vagy csak simán a haveroknak. Esetleg bukott oligracháknak.

A Jobbik szerint eszement költekezést végeznek Semjénék, brutálisak lesznek a végső költségei a rendezvénynek. Kálló Gergely szerint a legszerényebb számítások szerint sem fog visszahozni semennyit a kiállítás az államkasszába, csak elvisz belőle. 

 

"Magyarország vadászati nagyhatalom" - mondta korábban Semjén, akinek szívügye a 2021-re tervezett vadászati kiállítás. Ezt akkor is úgy gondolja, ha nekünk ez közpénzmilliárdokba kerül.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Gyurcsány: Orbánék meg akarják kaparintani a teljes fesztiválpiacot

Először lerohasztják a fesztiválokat, hogy utána saját oligarcháik, rokonaik, haverjaik virágoztassák fel saját zsebre.

  • 2020.08.04

Orbán keménykedése miatt újabb 214 millió eurót bukott az ország

Az EGT/Norvég Alapokról készült friss kiadvány szerint a finanszírozásra kijelölt 15 ország közül Magyarország az egyetlen, amely 2014 óta nem jutott támogatáshoz - írta a Népszava.

  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.