Tiborcz mesekastélyát átlagember nem tudja megfizetni

Tiborcz mesekastélyát átlagember nem tudja megfizetni

Tiborcz István kastélyszállójában egy éjszaka sem jönne ki egy közmunkás havi béréből. De nem is őket várják az Orbán-család birtokán.

Valószínűleg az ország legdrágább szállodája nyílt meg Turán, az egykori Schossberger-kastélyban - írta meg az mfor.hu. Még nyitási akcióban is a megfizethetetlen kategóriába tartozik az átlagemberek számára.

Orbán Viktor vejének kastélyszállójában ha valaki egyedül akarna egy éjszakát eltölteni, legkevesebb 68.000 forintot kellene a recepción hagynia. Ez 14 ezer forinttal több, mint amiből egy közmunkás tengődik egy egész hónapon át.
Egy közmunkás házaspár együtt már meg tudna szállni a luxuskastélyban. Mindkettejük teljes fizetése elég lenne a hotel legkisebb, legolcsóbb szobájára egy éjszakára. Sőt még maradna 5000 forintjuk. Abból talán vehetnének a szálló éttermében két kávét meg krémest.

Az Első Vő a turai kastélyt egy céghálón keresztül 2015 végén szerezte meg, és eleinte nagyon titkolták, hogy hozzá köthető. Csak azután vállalta fel, hogy egy adminisztrációs baki lebuktatta. Tiborcz cége, a BDPST Zrt. 4,5 milliárd forintból újította fel a BOTANIQ névre átkeresztelt kastélyt. 1,9 milliárdot ebből a részben állami tulajdonú Gránit Bank adott kölcsön a miniszterelnök vejének.

Természetesen közvetlen közpénz is van a kastély környezetének megszépülésében. Tura önkormányzata ugyanis egész véletlenül pont most látta jónak, hogy felújítsa a kastélyszálló környékén lévő utcákat 287,1 millió forintos áron.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Soros: Orbán és Kaczynski elfoglalták az államot, ők az EU belső ellenségei

Orbán Viktor Magyarországon és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban elfoglalták az államot, és mozgalmaik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították - véli Soros György.

  • 2020.08.12

Az amerikai külügyminiszter nagy ívben elkerüli Magyarországot Orbán miatt

Közép-európai körutat tesz Mike Pompeo, az USA külügyminsztere. A kínai kommunista diktatúrával pajtizó Orbánnal inkább nem akar találkozni.

  • 2020.08.12

Hé csicskasajtó! Orbán nem szeretetből, hanem gyűlöletből mutat példát! - FFF

Míg Orbán csicskái hős vezérnek próbálják behazudni a felcsúti miniszterelnököt, addig a valóságban már szinte minden embercsoport ellen indított aljas gyűlölethadjáratot.