Újabb hiányszakma: Gyógyszerészből sincs elég

Újabb hiányszakma: Gyógyszerészből sincs elég

Folyamatos létszámhiánnyal küzdenek a rendelők, de bajban vannak a gyógyszertárak is. Bezzeg a parlamentben ülő képviselők egyre csak többe és többe kerülnek a magyar embereknek. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy éveken belül gyermek- és háziorvosok nélkül maradhatunk, köszönhetően a Fidesz évtizedes romboló tevékenységének. Újabb, legalább ennyire aggasztó hír a gyógyszerészekről érkezett:

Idén 103 gyógyszerészt avattak doktorrá a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán. Tavaly 131-en, 2018-ban pedig 137-en diplomáztak – írja a Világgazdaság.

Még kevesebben lesznek

Egyre kevesebben vannak, és ez már most problémát okoz a gyógyszertárak felénél. 2025-ben egy új előírást vezetnek be, amely még inkább megnehezíti működést. Az előírás szerint csak az lehet gyógyszertárvezető, aki szakvizsgával rendelkezik.

A bonyodalom ott kezdődik, hogy jelenleg 20-féle szakképesítés létezik. Ezek közül nem lehet tudni, melyek felelnek meg a jogszabálynak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem hajlandó a tanulmányi rendszert ennek megfelelően átalakítani, hiába kérték. Minden marad a régiben, majd az Emmi valamikor rendelkezik a továbbiakról.

Nem éri meg

Egyre több itt a tisztázatlan dolog. A 65 év feletti orvosok visszatéréséről máig nem született egyértelmű döntés, most meg a gyógyszerészek körül kavarnak. Ilyen feltételek mellett vajon ki hajlandó gyógyítói pályára lépni?

A vámpírkormány továbbra sem hajlandó érdemben tenni az egészségügyért, helyette még jobban szétbarmolja. A jutalomnak csúfolt egyszeri 350 ezres juttatásból persze a gyógyszertárak dolgozói sem részesültek.  

Az egészségügyi alkalmazottak fizetésén spórolnak, miközben a Fidesz csicskái milliókat tesznek zsebre havonta. Lassan lasszóval kell fogni szakembert – és ahogy a helyzet áll, nemsokára gyógyszert is.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.12

Soros: Orbán és Kaczynski elfoglalták az államot, ők az EU belső ellenségei

Orbán Viktor Magyarországon és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban elfoglalták az államot, és mozgalmaik ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították - véli Soros György.

  • 2020.08.12

Az amerikai külügyminiszter nagy ívben elkerüli Magyarországot Orbán miatt

Közép-európai körutat tesz Mike Pompeo, az USA külügyminsztere. A kínai kommunista diktatúrával pajtizó Orbánnal inkább nem akar találkozni.

  • 2020.08.12

Hé csicskasajtó! Orbán nem szeretetből, hanem gyűlöletből mutat példát! - FFF

Míg Orbán csicskái hős vezérnek próbálják behazudni a felcsúti miniszterelnököt, addig a valóságban már szinte minden embercsoport ellen indított aljas gyűlölethadjáratot.